In een handomdraai geld én CO2 uitstoot besparen!

Efficiënter gasverbruik

Veel CV-ketels staan nog op de fabrieksinstelling van wel 80ºC, terwijl het efficiënter is om de keteltemperatuur op 60 ºC te zetten of zelfs lager. Het omlaag zetten van de temperatuur is binnen een minuut gebeurt, en kan tot wel 60 euro per jaar aan stookkosten schelen.

Klaar voor een warmtepomp?

En wil je weten of je huis geschikt is voor een warmtepomp? Dan zet je de CV ketel temperatuur op 50ºC. Blijft je huis comfortabel warm tijdens de koudste dagen van het jaar? Dan ben je voorbereid om over te stappen op een warmtepomp!

Doe mee en zet de ketel op 50!

Meedoen is makkelijk!

  • Ga naar www.zetmop60.nl
  • Zoek je CV ketel op in de lijst: voor elke ketel is er een handleiding beschikbaar.
  • Binnen 1 minuut heb je de keteltemperatuur verlaagd!

Wij horen graag of het is gelukt!

Durf je lager dan 60 graden? Doe mee met de ervaringsgroep!

Wil je weten of je huis is voorbereid op een warmtepomp? Een warmtepomp verwarmt je huis op lage temperaturen. Dat is energiezuiniger dan verwarmen op hogere temperaturen. Doe mee met de ‘zet m lager’ vragenlijst van de Soester Energiecoöperatie.

  • Door mee te doen met de ‘zet m lager’ vragenlijst zal je bij koudere periode je ervaringen bijhouden.
  • Blijft het comfortabel warm? Dan ben je waarschijnlijk al goed voorbereid voor een warmtepomp.
  • Wordt het koud? Dan zet je de CV ketel temperatuur weer wat graden hoger, en dan weet je dat je waarschijnlijk beter moet isoleren. Het kan ook zijn dat je verwarmingen efficiënter hun warmte kwijt moeten kunnen. Dat kan bijvoorbeeld door het plaatsen van radiatorventilatoren.

Doe je mee? Vul dan de start enquête in via de online start enquête. De vragenlijst is ook op papier beschikbaar. Houd vervolgens je ervaringen bij in het formulier: Monitor zet m op 60 (Print het bestand uit of vraag een kopie aan via jessica@soesterenergie.nl). In maart verzamelen we alle ervaringen en bespreken we deze met elkaar.

Waarom meedoen?

  • Verwarmen bij lagere temperaturen van de CV ketel bespaard gas, en daarmee bespaar je euro’s.
  • Je komt in contact met andere Soesters die hun keteltemparatuur omlaag hebben gebracht, en deelt ervaringen.
  • Je weet na deze actie of je huis voldoende geisoleerd is en of je afgiftesysteem (de verwarmingen) voldoende is om op lagere temperaturen te verwarmen.
  • Je weet daardoor of je woning geschikt is voor een warmtepomp of andere vormen van duurzame warmte.

Door je gegevens in het onderstaande formulier in te vullen houden we je op de hoogte van de resultaten van het onderzoek ‘Zet m lager’. We nodigen je uit om mee te doen in de ervaringsgroep Zet m Lager. Je deelt je ervaringen met andere buurtbewoners. Zo leer je van elkaar.

Let op: woon je in een huis met weinig of geen isolatie? Dan is verwarmen op een temperatuur van 70 graden al een uitdaging. Doe alleen mee als je verwacht dat je op lagere temperatuur kan verwarmen, en je het niet erg vindt om de CV ketel temperatuur meerdere keren aan te passen.

Schrijf je in en doe mee!

Ik doe mee en zet mijn CV ketel op 60!