In een handomdraai geld én CO2 uitstoot besparen!

Veel CV-ketels staan nog op de fabrieksinstelling van wel 80ºC, terwijl het efficiënter is om de keteltemperatuur op 60 ºC te zetten of zelfs lager. Het omlaag zetten van de temperatuur is binnen een minuut gebeurt, en kan tot wel 60 euro per jaar aan stookkosten schelen. En wil je weten of je huis geschikt is voor een warmtepomp? Dan zet je de CV ketel temperatuur op 50ºC. Blijft je huis comfortabel warm tijdens de koudste dagen van het jaar? Dan ben je voorbereid om over te stappen op een warmtepomp!

Doe mee en zet de ketel op 50!

Durf je lager dan 60 graden?

Wil je weten of je huis is voorbereid op een warmtepomp? Een warmtepomp verwarmd je huis op lage temperaturen. Dat is energiezuiniger dan verwarmen op hogere temperaturen. Doe mee met de ‘zet m lager’ vragenlijst van de Soester Energiecoöperatie.

Let op: woon je in een huis met weinig of geen isolatie? Dan is verwarmen op een temperatuur van 70 graden al een uitdaging. Doe alleen mee als je verwacht dat je op lagere temperatuur te verwarmen, en je het niet erg vindt om de CV ketel temperatuur meerdere keren aan te passen.

In de toekomst verwacht men vaker op lagere temperatuur het huis te verwarmen. Warmtepompen geven een lagere temperatuur dan een CV ketel. Door mee te doen met de ‘zet m lager’ vragenlijst zal je bij koudere periode je ervaringen bijhouden. Blijft het comforabel warm? Dan ben je waarschijnlijk al goed voorbereid voor een warmtepomp. Wordt het koud? Dan zet je de CV ketel temperatuur weer wat graden hoger, en dan weet je dat je waarschijnlijk beter moet isoleren.

Doe je mee? Vul dan de start enquête in via de online start enquête. De vragenlijst is ook op papier beschikbaar. Houd vervolgens je ervaringen bij in het formulier: Monitor zet m op 60 (Print het bestand uit of vraag een kopie aan via jessica@soesterenergie.nl). In maart verzamelen we alle ervaringen en bespreken we deze met elkaar.

Meedoen is makkelijk!

  • Ga naar www.zetmop60.nl
  • Zoek je CV ketel op in de lijst: voor elke ketel is er een handleiding beschikbaar.
  • Binnen 1 minuut heb je de keteltemperatuur verlaagd!

Wij horen graag of het is gelukt!

Waarom meedoen?

Verwarmen bij lagere temperaturen van de CV ketel bespaard gas, en daarmee bespaar je euro’s.

Door je gegevens in het onderstaande formulier in te vullen houden we je op de hoogte van de resultaten van het onderzoek ‘Zet m lager’. We nodigen je uit voor de informatieavond die we in het voorjaar zullen organiseren en waar we de resultaten presenteren.

Voor de wijk Overhees zullen we een specifieke analyse maken: de huizen in Overhees zijn van een vergelijkbare bouw. Daarom is het mogelijk om met de resultaten van de vragenlijst aan te geven met welke isolatiemaatregelen de woning met een lagere temperatuur verwarmd kan worden. We kunnen dan specifieke isolatieacties organiseren die passen bij wat er nodig is voor die woningen. Meer weten over onze acties in de wijk Overhees? Kijk op https://soesterenergie.nl/overhees/

Schrijf je in en doe mee!

    Ik doe mee en zet mijn CV ketel op 60!