In een handomdraai geld én CO2 uitstoot besparen!

Efficiënter gasverbruik

Veel CV-ketels staan nog op de fabrieksinstelling van wel 80ºC, terwijl het gas bespaard om de CV-keteltemperatuur op 60 ºC te zetten of zelfs lager. Het omlaag zetten van de temperatuur is binnen een minuut gebeurt, en kan tot wel 100 euro per jaar aan stookkosten schelen.

Klaar voor een warmtepomp?

En wil je weten of je huis geschikt is voor een warmtepomp? Dan zet je de CV ketel temperatuur op 50ºC. Blijft je huis comfortabel warm tijdens de koudste dagen van het jaar? Dan ben je voorbereid om over te stappen op een warmtepomp!

Doe mee en zet de ketel op 50!

Meedoen is makkelijk!

  • Ga naar www.zetmop60.nl
  • Zoek je CV ketel op in de lijst: voor elke ketel is er een handleiding beschikbaar.
  • Binnen 1 minuut heb je de keteltemperatuur verlaagd!

Wij horen graag of het is gelukt!

Durf je lager dan 60 graden? Doe mee met de ervaringsgroep!

Wil je weten of je huis is voorbereid op een warmtepomp? Een warmtepomp verwarmt je huis op lage temperaturen. Dat is energiezuiniger dan verwarmen op hogere temperaturen. Doe mee met de ‘zet m lager’ vragenlijst van de Soester Energiecoöperatie.

  • Door mee te doen met de ‘zet m lager’ test deel je je ervaringen.
  • Blijft het comfortabel warm? Dan ben je waarschijnlijk al goed voorbereid voor een warmtepomp.
  • Wordt het koud? Dan zet je de CV ketel temperatuur weer wat graden hoger, en dan weet je dat je waarschijnlijk beter moet isoleren. Het kan ook zijn dat je verwarmingen efficiënter hun warmte kwijt moeten kunnen. Dat kan bijvoorbeeld door het plaatsen van radiatorventilatoren.
  • Energiecoaches van Energie Actief Soest kunnen begeleiden bij het verbeteren van je isolatie. Laat daarom weten als het niet lukt om de ketel op 50 graden te houden, dan helpen we je verder.

Waarom meedoen?

  • Verwarmen bij lagere temperaturen van de CV ketel bespaard gas, en daarmee bespaar je euro’s.
  • Je weet na deze actie of je huis voldoende geisoleerd is en of je afgiftesysteem (de verwarmingen) voldoende is om op lagere temperaturen te verwarmen.
  • Je weet daardoor of je woning geschikt is voor een warmtepomp of andere vormen van duurzame warmte.

We nodigen je uit om jer ervaringen met ons te delen. Zo kunnen we je verder helpen en leren we van elkaar.

Let op: woon je in een huis met weinig of geen isolatie? Dan is verwarmen op een temperatuur van 70 graden al een uitdaging. Doe alleen mee als je verwacht dat je op lagere temperatuur kan verwarmen, en je het niet erg vindt om de CV ketel temperatuur meerdere keren aan te passen.