Zelf aan de slag: Verminder je impact

Hoe kun je zelf aan de slag gaan om minder CO2 uit te stoten? Een gemiddelde Nederlander veroorzaakt veel CO2 uitstoot door spullen die we kopen of dingen die we doen. Ga na welke dingen jij doet die veel impact leveren, en pas je levensstijl aan om dit te verbeteren.

Verduurzamen van je woning

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning? De stichting Energie Actief Soest helpt bewoners met tips over isolatie van je woning. Een gratis huisbezoek van een energiecoach helpt je op weg om de juiste maatregelen in je huis te nemen.

Aardgasvrij

Wil je een stap verder en helemaal naar aardgasvrij? Kijk dan op de website van MilieuCentraal voor tips: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/aardgasvrij-wonen/stappenplan-aardgasvrij-wonen/

Soester Energie denkt in Overhees en in Soestduinen met bewoners over hoe de buurt op alternatieve duurzame warmtebronnen kan overstappen. Wil je ook aan de slag met je buren? Laat het ons dan weten, en dan helpen we je mee.

 

Inspiratie en goede voorbeelden

Soester Energie verzamelt goede voorbeelden van quick wins die je zelf in je woning en in je gedrag kan aanpassen om beter voor het milieu te zijn. Heb je zelf ook iets dat je wilt delen met anderen? Laat het ons weten via info@soesterenergie.nl!

Peter vertelt over het verduurzamen van zijn 70-jaren woning

Climate Challenge Soest: Jessica vertelt hoe ze haar huis uit 1925 heeft verduurzaamd