Gebouwen

Met gebouwen wordt hier concreet uw woning bedoeld. Vanuit het initiatief wordt er actief met u meegedacht wat ervoor nodig is om uw woning duurzaam te kunnen verwarmen middels een warmtepomp. Hoe zit dit er concreet uit? Dit begint met inzicht in hoe uw woning zich op dit moment gedraagt in koude dagen.

Nu het buiten goed koud aan het worden is, geeft jouw huis het beste inzicht ten aanzien van jouw / jullie gebruik van de woning en de karakteristieken van de woning zelf. Deze informatie zegt veel over de stappen die genomen dienen te worden alvorens over te stappen op een warmtepomp. Meld je aan op www.slimmemeterportal.nl, en genereer de komende maanden veel waardevolle inzichten voor het project, maar vooral ook voor jezelf. Zo laat deze portal op uur-basis zien hoeveel gas en elektra verbruikt wordt, gecombineerd met de temperatuur buiten.

 1. Energiescan ontvangen
  Hierbij verzoeken we iedereen die een energiescan heeft laten uitvoeren het resultaat daarvan op te sturen naar email onder vermelding van energiescan TED Soestduinen en je adres. Deze informatie wordt gebruikt in de haalbaarheidsstudie.
 2. Nog geen energiescan gedaan?
  Stuur een mailtje met naam en adres naar email . Je krijgt dan een betalingsverzoek van 49,50 euro. (De gemeente betaalt de rest). Als je dat voldaan hebt legt de uitvoerder contact met je om een afspraak te maken.
 3. Hulp is onderweg!
  Er wordt een coachteam samengesteld om je mee te nemen in de te nemen in de stappen van de huidige situatie naar een aansluiting op het bronnet (warmte uit het drinkwater van Vitens). Het team baseert haar advies onder andere op de energiescan en de gegevens uit de SlimmemeterPortal.
  in de begeleiding is samen formuleren wat nu precies de randvoorwaarden zijn waaronder je mee zou willen doen. Denk hierbij aan financiƫn, comfort, watergebruik, koken, zelf stroom opwekken etc. etc. Iedereen die een energiescan heeft laten uitvoeren zal benaderd worden voor een afspraak.