Samen voor een mooi en duurzaam Overhees!

Wil je meedenken over hoe woningen in Overhees over 10 jaar worden verwarmd? Samen maken we hier werk van.

Studenten van de Global Sustainability Sciences van de Universiteit Utrecht hebben een studie uitgevoerd naar de redenen waarom bewoners van de wijk Overhees kiezen voor duurzame verwarming van hun woning, en op welke manier bewoners de stap kunnen maken naar duurzame warmte. Door middel van een enquête de is motivatie om te verduurzamen opgehaald bij bewoners van Overhees. 78 bewoners hebben de enquête ingevuld. Tijdens de informatieavond op 17 mei zijn de resultaten van het onderzoek en van de enquête gepresenteerd. Naar aanleiding hiervan gaan we aan de slag in Overhees.

De bewonersavond van maandagavond 17 mei is goed bezocht! We zaten in totaal met 38 deelnemers in de digitale zaal om met elkaar te spreken over duurzame warmte voor huizen en activiteiten in de wijk. Lees hier meer over de bewonersavond, bekijk de presentatie van het resultaat van het onderzoek en kijk de avond terug: https://soesterenergie.nl/activiteiten/bewonersavond-overhees/

Doe mee met duurzame warmte voor de woningen in Overhees! 

We gaan door met de verkenning naar mogelijke alternatieve duurzame warmtebronnen om de huizen in Overhees te verwarmen:

 • We gaan op bezoek bij locaties die al bepaalde technieken hebben toegepast,
 • We gaan in gesprek met andere bewoners initiatieven die aan de slag zijn met duurzame warmte.
 • We willen aan het einde van het jaar het overzicht te hebben welke technieken haalbaar zijn voor Overhees.
 • We gaan de mogelijkheden voorleggen aan de bewoners zodat ze een voorkeur kunnen aangeven.
 • Op basis daarvan maken we een gedetailleerd plan om de huizen van Overhees duurzaam te verwarmen.

Denk met ons mee, en schrijf je in via het inschrijfformulier, of neem telefonisch contact met Jessica Doorn op via 06 28 555 121.

Bewonersavond duurzame warmte voor Overhees 17 mei 2021

Aan de slag in de wijk: Doe je ook mee?

Wij nodigen je uit om met ons mee te doen en activiteiten te organiseren voor bewoners in Overhees. Heb je zelf ideeën om met je buren aan de slag te gaan? Laat het ons weten! 

Activiteiten die we organiseren:

 • Duurzame warmte: Op welke manieren kunnen we de huizen in Overhees duurzaam verwarmen? Denk en werk met ons mee om hier een goed en gedragen plan voor te maken!
 • Gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen (in juni) en voor HR++ glas en dakisolatie (in het najaar)
 • Zet de ketel op 60 of lager: bespaar op je gasrekening en zet je keteltemperatuur lager. We verzamelen je ervaring en delen dit met elkaar om te kijken hoeveel isolatie je nodig hebt om nog steeds comfortabel te kunnen verwarmen bij een lagere temperatuur
 • Inductie koken: een enthousiaste bewoner wil zijn ervaringen met inductie koken delen met de buurt. Na de zomer organiseren we een workshop inductie koken zodat je kan ervaren hoe praktisch het is
 • Schonere vijvers en minder hondenpoep: Er komt teveel vervuiling in de vijver waardoor de waterkwaliteit slechter wordt en blauwalg ontstaat bij hete zomers. We starten acties om minder hondenpoep overlast in de wijk te hebben. Dit geeft minder overlast voor bewoners, en helpt de waterkwaliteit verbeteren.
 • Groene daken: door sedum op platte daken te leggen verkoel je het dak en de omgeving, en vang je ook het regenwater op. Het verhoogt ook nog eens de biodiversiteit.
 • Elektrische deelauto’s: We stellen vanuit Soester Energie elektrische deelauto’s beschikbaar. Hoe mooi zou het zijn om in Overhees elektrische auto’s te kunnen delen? Weg met die (tweede) auto! Dat geeft een schonere lucht, een beter milieu, en het is nog beter voor de portemonnee ook!

Doe mee en schrijf je in voor activiteiten voor een duurzaam Overhees

Help je mee om Overhees mooier en duurzamer te maken?

Samen met bewoners organiseren we activiteiten: dat kan alleen als er voldoende bewoners zijn die mee willen doen om de activiteiten vorm te geven. Laat via het onderstaande formulier weten dat je mee wilt helpen. Of neem contact met ons op: Contact


  Doe mee voor een duurzaam Overhees: schrijf je in voor activiteiten in de wijk! Klik de activiteiten aan waar je graag aan mee wilt doen: