Duurzame warmte voor de woningen in Overhees

Hoe verwarm je je huis over 10 jaar? Hier vinden we een antwoord op, samen met buurtbewoners.

Schrijf je in voor de inkoopactie isolatie en zonnepanelen

Het buurtteam ‘Overhees over Hitte organiseert’ een gezamenlijke inkoopactie. Want samen isoleren is leuker, makkelijker én voordeliger!

We hebben een aantrekkelijk aanbod samengesteld van spouwmuur-, vloer-, en bodemisolatie, HR++ Glas en zonnepanelen.

Meer informatie en aanmelden via: https://soesterenergie.nl/activiteiten/inkoopactie-overhees/

Of meld je direct aan via het aanmeldformulier: Aanmeldformulier Inkoopactie

Proefopstelling duurzame warmte uit vijvers bij de kinderboerderij

Hoe kun je je huis met duurzame warmte verwarmen? We laten het zien in de kinderboerderij de Veenweide!

De kinderboerderij krijgt deze winter warmte uit de vijvers. Hoe? We hebben een warmtepomp geplaatst in de kinderboerderij. Deze warmtepomp is met slangen verbonden aan een warmtewisselaar die in de vijvers ligt. Zo krijg je een lekker warme kinderboerderij!

Bezoek deze proefopstelling en ervaar hoeveel warmte er wordt opgewekt, hoe een warmtepomp er uit ziet, en hoeveel ‘lawaai’ het maakt.

Lees hier over de resultaten van de proefopstelling in een (technisch) verslag: https://soesterenergie.nl/nieuws/800-huizen-verwarmen-met-water-uit-vijver-in-soest/

Met dank aan alle vrijwilligers en buurtbewoners die hebben geholpen om dit voor elkaar te krijgen, en de samenwerking met de gemeente Soest, het Waterschap Vallei en Veluwe en de kinderboerderij.

Komende maanden gaan we verder uitwerken op welke manier we dit in de praktijk kunnen brengen.

 

Aan de slag in de wijk: Doe je ook mee?

Wij nodigen je uit om met ons mee te doen en activiteiten te organiseren voor bewoners in Overhees. Heb je zelf ideeën om met je buren aan de slag te gaan? Laat het ons weten! 

Schone warmte voor iedereen

Op welke manieren kunnen we de huizen in Overhees duurzaam verwarmen? Met warmte uit de vijvers kunnen we 30% van de huizen in Overhees verwarmen. Met het buurtteam 'Overhees over Hitte' werken we dit verder uit. Doe je mee?

Schone vijvers

Er komt teveel vervuiling in de vijver waardoor de waterkwaliteit slechter wordt en blauwalg ontstaat bij hete zomers. We verkennen mogelijkheden om de waterkwaliteit te verbeteren. Dit betekent ook dat er minder hondenpoep rond de vijvers nodig is. Dit geeft minder overlast voor bewoners, en helpt de waterkwaliteit verbeteren.

Zet de CV ketel op 50 graden

Door de CV keteltemperatuur op 60 graden of lager te zetten bespaar je direct energie. We testen in de winter bij meerdere huizen of het warm blijft bij lagere temperatuur verwarming. Zo ontdekken we welke isolatie echt nodig is om klaar te zijn voor de toekomst

Meer informatie

Groene buurt

Een groenere omgeving is gezond en maakt gelukkig. Door groene daken wordt de omgeving koeler en frisser. Door bloemenranden en voedselbosjes worden vogels en insecten geholpen én wordt de buurt mooier.

Buurtenergiemeter

bespaar energie en doe mee met de buurtenergiemeter. Verbruik jij meer of minder dan je buurtgenoot? De energiemeter laat het je zien.

Meer informatie

Elektrische deelauto

Een elektrische deelauto geeft een schonere lucht, een beter milieu, en het is nog beter voor de portemonnee ook! Schrijf je in voor de deelauto die in de buurt komt te staan per 1 juli 2023.

Meer informatie

Doe mee en schrijf je in voor activiteiten voor een duurzaam Overhees

Help je mee om Overhees mooier en duurzamer te maken?

Samen met bewoners organiseren we activiteiten: dat kan alleen als er voldoende bewoners zijn die mee willen doen om de activiteiten vorm te geven. Laat via het onderstaande formulier weten dat je mee wilt helpen. Of neem contact met ons op: Contact


Doe mee voor een schoon Overhees: schrijf je in voor activiteiten in de wijk! Klik de activiteiten aan waar je graag aan mee wilt doen: