Over ons

Meer informatie nodig? Mail naar soesterenergie@gmail.com

Voor Soesters, door Soesters.

De Soester Energiecoöperatie zorgt dat íedereen kan meedoen om Soest(erberg) toekomstbestendig te maken. De coöperatie maakt lokale energie collectief beschikbaar door het opwekken van hernieuwbare energie en deelt dit met de buurt.

  • We ontwikkelen en exploiteren lokaal opgewekte energie, zoals zon op het dak en lokale warmte.
  • We maken collectieve middelen beschikbaar om energie te besparen zoals deelauto’s
  • We creëren bewustwording, duurzame energie en een netwerk van bewoners

Dit zijn de vrijwilligers van Soester Energie

Jessica Doorn is voorzitter en enthousiast en vrijwilliger bij Soester Energie. “Ik woon sinds 2012 in ‘t Hart/Soestdijk. Mijn oude huis uit 1925 heb ik in de afgelopen jaren gerenoveerd en van het gas af gehaald. Sindsdien zet ik me zowel privé als professioneel in om buurten toekomstbestendig te maken. De manier waarop we wonen en leven verandert langzaam maar zeker. Door Corona zien meer mensen de waarde van je buurt en de contacten die je hebt. Samen je buren gaan we aan de slag om onze buurten mooier en leefbaarder te maken. Ik zorg dat hier handen en voeten aan worden gegeven.”

Jan van Dijkhuizen is penningmeester van SOEN. “Mijn naam is Jan van Dijkhuizen, ik ben 68 jaar en al jaren woonachtig in Soest, momenteel in de wijk Soestdijk. Ik heb zoals dat zo mooi heet een financiële achtergrond en ben voormalig eigenaar van een accountantskantoor. Thans ben ik nog als adviseur werkzaam. Energie is een intrigerend iets. Zonder kan al langere tijd niet. Wat wel kan is samen met Soesters op zoek gaan naar passende oplossingen om energie meer duurzaam te gebruiken. Met SOEN willen wij dit realiseren. IK wil daar graag een (bestuurs-)bijdrage aan leveren!”

Alienke Ramaker is secretaris van de Soester Energiecoöperatie. Zij woont sinds 2,5 jaar in Soest met partner en twee kinderen en maakt daar alle seizoenen van de Eng mee. “Een energiecoöperatie is voor mij een ideale manier om het beste van twee werelden te realiseren: meer duurzame energie – en daarmee mijn steentje bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering – en samen met andere Soesters aan de slag te gaan om dat mogelijk te maken. Voor mij draait het om het samen eigenaar zijn van je eigen energie.”

Allart Goekoop is vrijwilliger en algemeen bestuurslid bij de Soester Energiecoöperatie. “Sinds begin 2021 woon ik in de Boerenstreek in Soest na een zoektocht naar een klimaatneutrale woning in een bosrijke omgeving. Ik heb al sinds het gat in de ozonlaag op het Jeugdjournaal was een fascinatie voor klimaat en schone energie. Daarom werk ik graag samen met andere Soesters en voor andere Soesters aan een duurzamer Soest. Ik vind het daarbij belangrijk dat energie voor iedereen bereikbaar is en een verbetering geeft van zowel comfort als financiën.”

Jan Assink uit Hilversum begon z’n activiteit bij Energie Actief Soest in het Science Lab bij het assisteren bij energieproefjes voor schoolkinderen uit groep 7 en 8. Later initieerde hij de EAS werkgroep Duurzame Warmte om mee te kunnen doen met de warmteprojecten van de gemeente. Hij is nu ook lid van de SOEN warmtegroep.

“Wat mij aantrekt in de Soester Energiecoöperatie, is de durf om naar bewoners toe te gaan met zaken, die nog niet klaar zijn en waar ieder nog het zijne van kan denken. En dan wel samen met andere partijen oplossingen bedenken en de antwoorden zoeken. Vanuit mij verleden als onderzoeker heeft kennis delen en toepassen aantrekkingskracht, al ben ik geen grote doe ’t zelf-er. Daarnaast ben ik ook actief in tennis, golf, kamperen en radio(luisteren).”


Gegevens:

Soester Energiecoöperatie (SOEN) U.A. | KvK 84576529 | Btw: NL863266459.B.01