Over ons

De Soester Energiecoöperatie wordt gevormd door bewoners uit Soest die betaalbare en duurzame energie willen mogelijk maken voor de bewoners van Soest.

Soester Energie wil duurzame energie opwekken om te kunnen leveren aan de bewoners van Soest.

We willen zonnepanelen op het dak van een school of bedrijf leggen. De betaalbare en duurzame stroom die wordt opgewekt wordt aan de ouders van de leerlingen geleverd en aan de bewoners in de buurt. Hiervoor wordt gedacht aan het opzetten van een postcoderoos om financieel aantrekkelijk stroom aan bewoners te kunnen leveren.

Daarnaast verkennen we de mogelijkheden duurzame warmte aan de bewoners beschikbaar te stellen. De vijvers in de wijk Overhees worden in de zomer erg warm. Wat als we deze warmte in de zomer uit de vijvers kunnen halen en kunnen opslaan in de grond, zodat we in de winter de woningen kunnen verwarmen?

Ook duurzame mobiliteit hoort bij een duurzaam Soest. We stellen elektrische deelauto’s beschikbaar voor bewoners voor duurzaam vervoer, schone lucht, geen zorgen over extra onderhoud en minder auto’s in de wijk.

We zijn druk bezig om de energiecoöperatie op te richten. Eind 2021 zullen we een formele organisatiestructuur hebben, en hopelijk een eerste project zodat we leden kunnen binden en duurzame energie kunnen leveren!

Deze activiteiten vinden nu nog plaats in een werkgroep onder de vleugels van Energie Actief Soest (EAS, www.energieactiefsoest.nl). EAS  heeft niet de ambitie om energie te leveren aan gebruikers of zelf een coöperatie op te richten.

De initiatiefnemers van de Soester Energiecoöperatie zijn de volgende vrijwilligers: Alienke Ramaker, Jessica Doorn, Jan Assink, Peter van Lint, en Egbert Boertien. Kijk op de contactpagina wie verder de drijvende krachten zijn van Soester Energie: https://soesterenergie.nl/contact/