Warmtenet is haalbaar! Huizen verwarmen met warmte uit vijvers in Overhees

Resultaten haalbaarheidsverkenning: een warmtenet in Overhees is haalbaar!

Na de succesvolle proefopstelling bij de kinderboerderij hebben we nu weer goed nieuws: een warmtenet kan maar liefst 1100 woningen van warmte voorzien! Lees het rapport hier: Haalbaarheidsverkenning Overhees

Het is betaalbaar én technisch haalbaar om een warmtenet te ontwikkelen met de warmte uit vier grootste vijvers in de wijk Overhees in Soest. Dat is de uitkomst van de haalbaarheidsverkenning die adviesbureau Syntraal uitvoerde in opdracht van de Soester Energiecoöperatie (SOEN). De warmte wordt in de zomer uit de vijvers gehaald en de grond in een warmte-koude opslag (WKO) bewaard. In de winter kan de warmte via een warmtenet aan de huizen worden geleverd. De berekeningen van het onderzoek laten zien dat er tot wel 1100 woningen door het warmtenet verwarmd kunnen worden.

Buurtteam gaat aan de slag; jij ook?

Het Buurtteam gaat stappen zetten om het warmtenet te ontwikkelen. Er is van alles te doen: communicatie naar de buurtgenoten, informatie in duidelijke taal uitwerken, technische details uitzoeken, financiële modellen maken, koppelkansen maken zoals vergroening en klimaatadaptatie.

Heb jij hart voor de buurt, en wil je je inzetten voor een mooier Overhees? Ga dan met ons aan de slag. Mail naar info@soesterenergie.nl of plaats een opmerking op het interesseformulier.

Schrijf je hier in voor de interesselijst van het warmtenet in Overhees:

Interesselijst warmtenet OverheesGeplaatst in Nieuws.