Nieuws van de Soester Energiecoöperatie!

Waar is Soester Energie mee bezig? Op deze pagina kun je onze nieuwsbrieven lezen en berichten van Soester Energie in het nieuws.

Elektrische deelauto’s van start in Soest

Door auto’s aan elkaar uit te lenen zijn er in ’t Hart en Soestdijk het afgelopen jaar al vijf benzineauto’s ‘uitgespaard’. De Soester Energiecoöperatie wilde nog een stap verder gaan door ook elektrische deelauto’s beschikbaar te stellen. Inmiddels is dat gelukt en vrijdag 1 en zaterdag 2 april worden twee elektrische deelauto’s aan buurtbewoners gepresenteerd.

https://www.soestercourant.nl/nieuws/duurzaamheid/805398/samen-elektrisch-rijden-met-deelauto-s-in-soestdijk


Wiebe in de Soester Courant over de Soester Energiecoöperatie

“Soester Energie is vast van plan dit jaar door te pakken. De net opgerichte coöperatie wil samen met Soesters energie opwekken en besparen, en heeft daar drie concrete projecten voor, vertelt voorzitter Wiebe Broekema. Het is de volgende fase van het initiatief van Alienke Ramaker en Jessica Doorn. Vorig jaar startten zij met een werkgroep onder de vleugels van Energie Actief Soest.”

https://www.soestercourant.nl/lokaal/natuur-en-milieu/782270/soester-energiecooperatie-bereidt-drie-duurzaamheidsprojecten-v 


Soester Energie bij de Energiebespaarshow

Jessica vertelt over Soester Energie bij de Energiebespaarshow van 23 november 2021.

Ze vertelt over duurzame zonnestroom voor bewoners, deelauto’s bij jou in de buurt. Ze deelt buurtenergiemeters uit zodat bewoners met elkaar energie kunnen besparen, en heeft een energiebespaarchecklist om gelijk te besparen op je energierekening.

Jessica is klimaatburgemeester van Soest. Samen met haar mede klimaatburgemeester van Soesterberg, Basjan, zet ze zich in voor een duurzamer Soest.

De energiebespaarshow is georganiseerd door gemeente Soest, in samenwerking met onder andere Energie Actief Soest en Hart voor Soest.

Bekijk hier het fragment.


Nieuwsbrief oktober 2021

Ons nieuwe bestuur staat te trappelen om langs de notaris te gaan; nog een paar weken en dan zijn we echt opgericht! Nog even geduld en dan stelt het kersverse bestuur zich aan je voor.

Ondertussen hebben we zeker niet stil gezeten. Lees in deze nieuwsbrief wat we allemaal hebben opgezet, en schrijf je in voor projecten en activiteiten in de buurt. 10-2021 Nieuwsbrief Soester Energie

In deze nieuwsbrief:

 • Zon op dak: lokale en duurzame stroom
 • Elektrische deelauto’s
 • Activiteiten duurzaamheidsweek
  • Soest(erberg) Zet m op 60
  • Gratis workshop koken op inductie
  • Buurtenergiemeter
  • Rondleiding HR++ glas
 • Duurzame warmte in Overhees
 • Gezamenlijke inkoopactie isolatie en glas
 • Liever zelf aan de slag?

Artikel Soester Courant ‘Soester Energie: opwekking in eigen hand’

Ze zijn nog op zoek naar het eerste concrete project. Een school zou het mooist zijn. Het dak daarvan vol met zonnepanelen en de school, ouders en de buurt als eigenaren. Samen met andere Soesters energie opwekken, dat willen Jessica Doorn en Alienke Ramaker met de nieuwe coöperatie Soester Energie. Lees verder…


Artikel Soester Courant: Enquête Overhees Soest over alternatieve warmtebronnen

Studenten van de Universiteit Utrecht (Global Sustainability Sciences) onderzoeken welke alternatieve en duurzame warmtebronnen in de toekomst mogelijk zijn voor het verwarmen van de huizen in Overhees. Buurtbewoners kunnen meedoen aan een online enquête. Lees verder…