Raak geïnspireerd en ga aan de slag met Groene Daken & Heuvelrugtuinen in Soest(erberg)

Voordelen van groene daken

Wist je dat groene daken tot wel 10% isoleren ? En ze geven natuurlijk verkoeling in de zomer. Ze nemen CO2 en fijnstof op uit de omgeving, zijn goed voor de bijen en de beestjes, en houden water vast bij hevige regenbuien. Als dat nog niet genoeg is: een groen dak verlengt de levensduur van je dakbedekking én je kan het combineren met zonnepanelen.

Door de gezamenlijke inkoopactie kun je al een groen dak leggen vanaf € 30,- / m2!

Maak van jouw tuin een stukje Nationaal Park

Jij kunt onderdeel worden van het Nationaal Park. Door het aanleggen van een Heuvelrugtuin. Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen,  er wordt gifvrij getuinierd, het biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park.

Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Mooi! We hebben namelijk heel veel leuke tips voor je.

3 juni: avond vol inspiratie en actie: Heuvelrugtuinen en Groene Daken

Wil je aan de slag met jouw heuvelrugtuin? En wil je genieten van het voordeel van de gezamenlijke inkoopactie groene daken? Kom dan naar deze avond vol inspiratie en actie op maandag 3 juni bij de Schaapskooi van de Stoethoeve in Soest.

 • Tijdens de avond legt Ieke Benshop van Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) uit wat de voordelen zijn van groene daken. Wist je dat je een groen dak ook kan combineren met zonnepanelen? En dat je door de planten slim te kiezen de bijen kan helpen?
 • Laura Smid (NMU) vertelt over heuvelrugtuinen. Deze heeft een natuurlijke inrichting en biedt schuilplekken voor insecten en dieren. De inheemse wilde planten horen bij de Utrechtse Heuvelrug.
 • Een aantal Soesters vertellen over hun ervaringen met groene daken en heuvelrugtuinen.
 • Tijdens de borrel is er gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken. Hier vind je informatie over de inkoopactie groene daken, en kun je inheemse planten voordelig kopen.

Wat: inspiratie avond Groene daken en Heuvelrugtuinen

Wanneer: maandag 3 juni 2024

Hoe laat: inloop vanaf 19.15 uur, start presentatie 19.30 uur

Waar: De Schaapskooi bij de Stoethoeve, Birkstraat 131 in Soest

Aangeboden door: Heuvelrugtuinen, Soester Energie, Energie Actief Soest, IVN Eemland, Vrienden van Soester Eng, Natuur en Milieufederatie Utrecht en gemeente Soest

Kom je ook? Dan krijg je een gratis* heuvelrug plantje! Meld je aan via dit formulier.

* De eerste 50 deelnemers krijgen een gratis plantje tijdens de avond. Wees er dus snel bij, op = op!

Start gezamenlijk inkoopactie Groene Daken: nu al vanaf € 30,- /m2*

Geniet van het gemak en het voordeel van deze gezamenlijke inkoopactie.

 • Goede prijs kwaliteit
 • Samen aanleggen, of uitbesteden
 • Kruidenrijk sedum voor insecten
 • Check van de dakconstructie
 • Subsidie van gemeente Soest voor een voordelig dak

*Gemeente Soest geeft 33% subsidie op het groene dak. Bij zelf installeren van het groene dak geeft dit circa €30,- per m2.

Maak een stukje heuvelrug in jouw tuin

Tijdens de avond vol inspiratie en actie is er een tuinontwerpen aanwezig, wordt advies gegeven over inheems planten, en kun je voordelig heuvelrug planten kopen.

 • Stappenplan voor een heuvelrugtuin
 • Advies over de inrichting van je tuin
 • Overzicht van inheemse planten
 • Stimuleer de inheemse planten en insecten van de heuvelrug