Duurzame Warmte

Hoe kunnen we onze huizen op een duurzame manier verwarmen? Hier is geen kort antwoord op te geven. Soester Energie helpt bewoners die aan de slag willen gaan met het verduurzamen van hun wijk, buurt of straat. In de wijk Overhees en in Soestduinen gaan we in gesprek met bewoners; hoe denk je in de toekomst je huis te verwarmen? Wat vind je daar belangrijk bij? Welke keuzes wil je maken? En zijn er kansen om je wijk of buurt mooier en leefbaarder te maken als je aan de slag gaat met je buren?

Warmte voor de wijk Overhees

Soester Energie verkent de mogelijkheden voor de wijk Overhees met een multi-disciplinair team van studenten van de Universiteit Utrecht van de Global Sustainability Sciences. Maandag 17 mei zullen we de resultaten tonen en geven de studenten hun advies over hoe de wijk Overhees duurzaam verwarmd kan worden. Is het bijvoorbeeld mogelijk om warmte uit de vijvers van Overhees te halen en te gebruiken om de huizen te verwarmen? En wat betekent dit voor de wijk? Kunnen we de wijk mooier of groener maken als we aan de slag gaan? We gaan hierover graag in gesprek met bewoners.

Doe mee en schrijf je in voor de activiteiten: samen maken we Overhees mooier en duurzamer! Ga naar de pagina voor Overhees: https://soesterenergie.nl/overhees/

Soestduinen

De wijk Soestduinen ligt dicht bij het pompstation van het drinkwaterbedrijf Vitens. Kan de warmte uit het drinkwater gebruikt worden om de huizen van Soestduinen te verwarmen? En moet er dan eerst worden geisoleerd? We gaan in gesprek met bewoners over hun wensen en hoe ze willen dat hun wijk er in de toekomst uit ziet.