Activiteit – Gratis energiemeter

Bespaar op je energierekening door inzicht in je energieverbruik

De Soester Energiecoöperatie deelt gratis energiemeters uit. Via deze energiemeter zie je op elk moment van de dag hoeveel stroom en gas je verbruikt. Hierdoor krijg je inzicht in je energieverbruik, waardoor het makkelijker wordt om energie te besparen.

  • Dagelijks energieverbruik
  • Terugblik op verbruik van afgelopen maanden
  • Inzicht in de momenten waarop je veel stroom of gas verbruikt
  • Inzicht hoe je energie kan besparen

In je persoonlijke dashboard kun je selecteren over welke periode je de gegevens wilt inzien. Dit werkt op een zelfde manier als energiemeters die je kunt kopen in de winkel. Alleen deze energiemeter krijg je gratis van de Soester Energiecoöperatie!

In de lente organiseren we een informatiebijeenkomst waarbij we tips geven over energiebesparende maatregelen, en waarbij je het verbruik van je buurtgenoten kunt vergelijken. Doe je ook mee?

Verbruik jij meer of minder dan je buurtgenoot?

Ben je nieuwsgierig naar je eigen energieverbruik in vergelijking met je buurtgenoten? Doe dan mee met een buurtenergiemeter. Hiermee krijg je snel en makkelijk inzicht in je stroom- en gasverbruik. Je ontdekt uitschieters in energieverbruik en de kansen om energie te besparen.

Met de buurtenergiemeter deel je inzichten met je buurtgenoten: een online dashboard geeft het stroom- en gasverbruik weer van buurtgenoten die ook meedoen. Na een paar maanden gaan we in gesprek met elkaar over welke inzichten je hebt gekregen en welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen.

De buurtenergiemeter start in de wijken Overhees, ‘t Hart/Soestdijk en Soesterberg. Wil je meedoen, laat het weten via jessica@soesterenergie.nl. Eén van de begeleiders maakt een afspraak om de buurtenergiemeter langs te brengen en indien nodig te plaatsen. Een voorbeeld van het dashboard vindt je op: https://dashboard.gpx.nl/live/groepsmeter1

Hoe het werkt

Na aanmelden nemen we contact met je op om de buurtenergiemeter bij je langs te brengen. Het is maar een klein kastje dat aangesloten wordt op de poort van je slimme meter. We hebben een handleiding beschikbaar die je stap voor stap door de instellingen van het kastje begeleid. Aan het einde van de handleiding ben je aangesloten op de buurtenergiemeter.

Kom je er niet uit? Dan neem je contact met ons op en helpen we je mee.

Download hier de handleiding voor de installatie: Handleiding-Buurt-Energiemeter-Project-Soester-Energie-v3