Gratis workshop duurzaam koken en ontvang €100,- bij aanschaf van een inductie kookplaat!

Duurzaam koken

De Soester energie coöperatie organiseert workshops duurzaam koken op inductie. Dat klinkt erg technisch maar is vooral een aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan over hoe een ieder ervaring heeft en keuzes maakt richting klimaataanpassingen.
En los van het delen van ieders vragen en ervaringen (die niet in de gebruiksaanwijzing staan) was het gewoon super gezellig om mensen te ontmoeten uit heel Soest die begaan zijn met de toekomst.

Afgelopen 29 oktober heeft de eerste workshop plaatsgevonden. Met 8 enthousiaste bewoners hebben we de inductiekookplaat uitgeprobeerd en gepraat over het nut en de noodzaak van duurzame keuzes. Het blijkt dat iedereen wel op zijn of haar manier bezig is met duurzaamheid: met biologische voeding, groene daken, elektrisch rijden, het isoleren van de woning of met energie besparen.
De workshop heeft de deelnemers veel geleerd. Want wist jij dat
– inductie een goede en fijne vervanging is van een gasfornuis
– temperatuur snel te regelen is, ook al zie je geen vlam
– je wel aanpassing nodig hebt voor je stoppenkast
– dat je de pan best over het oppervlak kan schuiven zonder krassen
– dat er kookplaten bestaan met geleidelijke zonering
– dat er kookplaten bestaan met afzuiging in de plaat
– dat je €100,- tegemoetkoming kan krijgen op je aangeschafte plaat, zelfs als deze tweedehands is (zolang het budget reikt)
– en dat je in de workshop je vlees niet mist

Meld je aan zolang het kan bij deze workshop en ontmoet je Soester energiebewuste buur. De Soester energie coöperatie brengt mensen bij elkaar, wekt duurzame energie op en maakt beschikbaar dit beschikbaar en mogelijk. Meedoen? Stuur een mail naar jessica@soesterenergie.nl

Geplaatst in Soester Energie Activiteiten.