Presentatie IPCC: Klimaatverandering is dichterbij dan je denkt

De Soester Energiecoöperatie en Energie Actief Soest organiseerden het grote energiecafé dit keer in samenwerking met de Herenboerderij de Willemshoeve! Bart van den Hurk is bestuurslid van de Herenboeren en medevoorzitter van het wereldwijde klimaatpanel IPCC. Hij heeft ons meegenomen in de ins en outs van klimaatverandering, en wat er moet gebeuren om een leefbare planeet te houden.

Terugblik ‘De staat van het klimaat en wat je er zelf aan kan doen’

Goede discussie in een volle zaal

We zijn nog aan het bijkomen van de uitslag van de verkiezingen, en dat roept ook vragen op: hoe kan zo’n wetenschappelijk rapport vertaald worden zodat het voor een gewone burger relevant wordt?

Bart van der Hurk heeft ons meegenomen in hoe het IPCC tot stand komt, en hoe het klimaat er voor staat. Meer extreme regen, maar ook meer extreme droogte, en stijging van de zee en de rivieren. Het ziet er niet goed uit, de 1,5 graad opwarming gaat overschreden worden. Wat kunnen we daar nu aan doen? Alle beetjes helpen om minder CO2 uit te stoten.

 

“Als iedereen een steentje bijdraagt helpt dat meer dan als 2 mensen heel veel bijdragen”

We kunnen dus allemaal helpen om de schade te verminderen. Desalniettemin is ook duidelijk dat we aan de slag moeten met adaptatie.

 

“Het klimaat wacht niet.” Dus ook niet als wij of de politiek afwachten, het klimaat verandert door.

Zelf aan de slag: alle beetjes helpen!

Voel je je betrokken bij het onderwerp, heb je er vragen over, heb je meningen of twijfels: Laat het ons weten. In elk geval kun je al meedoen aan onderstaande activiteiten om je steentje bij te dragen.
Geplaatst in Soester Energie Activiteiten.