Duurzaam koken
De Soester energie coöperatie organiseert 7 oktober een workshop duurzaam koken op inductie. Dat klinkt erg technisch maar is vooral een aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan over hoe een ieder ervaring heeft en keuzes maakt richting een duurzamer leven. En los van het delen van ieders vragen en ervaringen (die niet in de gebruiksaanwijzing staan) is het gewoon super gezellig om mensen te ontmoeten uit heel Soest die begaan zijn met de toekomst. Het blijkt dat iedereen wel op zijn of haar manier bezig is met duurzaamheid: met biologische voeding, groene daken, elektrisch rijden, het isoleren van de woning of met energie besparen.
Wanneer: vrijdagavond 7 oktober vanaf 17 uur
Locatie: Kinderboerderij de Veenweide
Weetjes
De workshop geeft je allerlei tips en weetjes. Wist jij bijvoorbeeld dat:
– inductie een goede en fijne vervanging is van een gasfornuis
– temperatuur snel te regelen is, ook al zie je geen vlam
– je wel aanpassing nodig hebt voor je stoppenkast
– dat je de pan best over het oppervlak kan schuiven zonder krassen
– dat er kookplaten bestaan met geleidelijke zonering
– dat er kookplaten bestaan met afzuiging in de plaat
– dat je €100,- tegemoetkoming kan krijgen op je aangeschafte plaat, zelfs als deze tweedehands is (zolang het budget reikt)
– dat je door vegetarisch (of zelf veganistisch) te eten gezonder wordt én beter bent voor het milieu
– en dat je in de workshop je vlees niet mist (…want de alternatieven zijn verrukkelijk!)
