Terugblik Energiecafé 3 november: Code rood voor het klimaat?

Ondanks de zware boodschap zat de sfeer er goed in.

Want poe, dat was wel even slikken; Gerard van der Steenhoven, hoofddirecteur van het KNMI wint er geen doekjes om tijdens het energiecafé van 3 november 2022 in de Wilhelminakerk in Soest.

Een helder verhaal, met een oproep je levensstijl aan te passen
Gerard legt in duidelijke taal uit hoe het er voor staat met het klimaat: in 2030 is de aarde 1,5 graad opgewarmd, dat staat vast. Als we zo door gaan met het verbruiken van spullen en brandstoffen zal de aarde in 2100 al 5 graden zijn opgewarmd. Alleen als we drastische maatregelen nemen om anders te leven kunnen we nog binnen de 3 graden opwarming blijven; met alle gevolgen van dien.

Klik hier voor de presentatie.

Gelukkig gebeurt er al veel in Soest; haak je ook aan?

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Energie Actief Soest (EAS) en Soester Energiecoöperatie (SOEN) hebben diensten en activiteiten zodat je sneller kan verduurzamen. Van energiecoach tot warmtenet, samen bereiken we resultaat.

Klik hier voor de presentatie van Jessica en Jan Maarten.

Nieuwe klimaatburgemeester

Jessica heeft het stokje overgedragen aan de nieuwe klimaatburgmeester Joost Thus. Het komende jaar gaat Joost leegstaande panden een nieuwe bestemming geven in Soest. Heb je goede ideeën voor de klimaatburgemeester? Laat het aan joost@respace.nl weten!

Energiecoach komt bij je langs

Aan de slag met energie besparen, maar je weet niet hoe? De energiecoaches van EAS helpen je verder! Vind je het zelf leuk om buurtgenoten te helpen? Word dan ook energiecoach! Meer info en afspraak maken.

Gezamenlijke inkoopactie isolatie

Samen met de gemeente organiseren we een gezamenlijke inkoopactie isolatie. Je kan je aanmelden tot 30 november 2022 via deze website.

Soestduinen ontwikkelt een warmtenet!

Soestduinen krijgt warmte uit het drinkwater van Vitens! Via een warmtenet worden de huizen straks duurzaam verwarmd. Bekijk hier het filmpje over het project.

Groene buren

Samen met je buurtgenoten kom je verder dan alleen. Wissel ervaringen uit en ga aan de slag met isoleren, kleine energiebespaarders, deelauto’s, regentonnen of groene daken. Alles kan. EAS en SOEN helpen je om een gesprek met je buurtgenoten te organiseren. Mail naar jessica@soesterenergie.nl.

Stagelopen voor een warmtepomp: Zet ‘m op 50!

Wil je weten of je huis geschikt is voor een warmtepomp? Dan zet je de CV ketel temperatuur op 50ºC. Je spaart direct op je verbruik. Blijft je huis comfortabel warm tijdens de koudste dagen van het jaar? Dan ben je voorbereid om over te stappen op een warmtepomp!

Bespaar energie met de Buurtenergiemeter

Je ziet in een oogopslag waar je energie kan besparen. En door het te vergelijken met je buurtgenoten zie je of je energieverbruik lager kan. De buurtenergiemeter wordt gratis aangeboden. Meer info en aanmelden.

Wist je dat je veel energie kan besparen met kleine maatregelen?

De eerste stap om energie te besparen is om kleine energiebesparende maatregelen toe te passen. Kierdichting doet heel veel voor je gasrekening. LED lampen schelen veel stroom. Bekijk hier de 24 energiebesparende tips.

Geplaatst in Soester Energie Activiteiten.