Bewonersavond Overhees is goed bezocht!

Bewonersavond Overhees 17 mei 2021

We kijken terug naar een geslaagde bewonersavond in Overhees. In totaal kwamen 38 deelnemers, waarvan zo’n 30 bewoners van Overhees naar de digitale zaal om met elkaar te spreken over duurzame warmte voor huizen en activiteiten in de wijk. De studenten van de universiteit Utrecht presenteerden hun resultaten: welke alternatieve warmtebronnen zijn interessant voor Overhees? Wat motiveert bewoners om aan de slag te gaan? Daarnaast zijn we in gesprek gegaan over wat je belangrijk vindt in de wijk: hoe kunnen we de wijk nog fijner maken om in te wonen? Kunnen we iets doen aan de slechte waterkwaliteit van de vijvers? Dit alles om in de toekomst een mooi en duurzaam Overhees te krijgen.

De avond werd geopend door Wethouder Nermina Kundic van gemeente Soest. Alienke Ramaker, voorzitter van de Soester Energiecoöperatie in oprichting vertelde over wat Soester Energie gaat opzetten die jaar. Vervolgens hebben de studenten van de Universiteit Utrecht de resultaten presenteren van en de enquête en van het onderzoek. Daarna zijn we met elkaar in gesprek gegaan over de wijk Overhees, en op welke manier je de wijk zou willen verbeteren en duurzamer zou willen maken.

Doe je mee met de activiteiten die we organiseren? Kijk op www.soesterenergie.nl/overhees en schrijf je in!

De presentatie van de resultaten van het onderzoek van de studenten van Universiteit Utrecht is hier te downloaden: Presentatie Overhees UU

Geplaatst in Soester Energie Activiteiten.